Pinterest

Pinterest

2012. jún. 22.

Tegnap írtam Lelki-Fröccs Online-ba, megosztom itt is

"Megalkotta Isten a különféle fajta földi állatokat, a különféle fajta barmokat, meg a föld mindenféle csúszómászóját. És látta Isten, hogy ez jó." 1Mózes 1,25

"A béka imája

Egy éjszaka béka brekegése zavarta meg a kolostor kertjében imádkozó szerzetest. Megpróbált nem a brekegésre figyelni - mindhiába. Elfutotta a méreg, és rákiáltott a békára:
- Csönd! Imádkozom!
A szerzetes kérése - mivel szent ember volt - meghallgatásra talált az égben. Minden teremtmény nyomban elnémulva adta meg neki az imához szükséges csendet.
De ekkor egy hang zavarta meg a barát imáját. Belülről jött, a lelke mélyéről:
- És ha Isten ugyanolyan szépnek találja a béka brekegését, mint a te zsoltáros imádat?!...
- Mi tetszhet már az Úrnak egy béka brekegésében? - válaszolta a szerzetes kelletlenül. De a hang nem csitult el:
- Akkor miért teremtette az Isten a békát ilyen hanggal?
A barát elhatározta, utánajár a kérdésnek. Odaszólt a békának:
- Brekegj!
A béka teljesítette a parancsot, hamarosan a környék összes békája csatlakozott hozzá, koncertjük betöltötte az éjszakát. A szerzetes hallgatta, hallgatta a késői békazenét, egyre szebbnek találta, harmonikusan illett a holdfényes éjszakához.
Amikor felállt, hogy cellájába menjen, még egyszer hallani vélte a hangot a lelke mélyéből:
- Régen nem voltunk már ilyen meghitten együtt... - súgta a fülébe a Teremtő."

Ha megkérdezik tőlünk, hogy hogy aludtunk az éjjel, a válaszok között gyakran elhangzik az, hogy "egész éjjel ugattak a kutyák", vagy, hogy a "fülemben zümmögött egy szúnyog", stb. Hát igen... van ez így, épp a múlt héten panaszkodtam én is, mert nekünk különösen zajos kutyust szánt a jó Isten... :). És milyen bosszúsak tudunk lenni. Mert nem tudjuk magunkat kipihenni. Mert nem hagynak minket aludni, azok az "átkozott" állatok...A fent leírt történet is valami hasonlóról szól. Állatok, amik zavarják a szerencsétlen embert.
Amikor Isten megteremtette a Földet és benne mindent, azt mondta, hogy mindez jó. Néha elgondolkozom azon, hogy Istennek milyen jó kedve lehetett, amikor megteremtette a zebrát, vagy a bűzös borzot. Vagy micsoda humorérzékre vall például a kacsacsőrű emlős, vagy a hiéna kacagása... Vagy, hogy micsoda szépség lehet a Mennyországban, hogyha mi is kaptunk olyanokat, mint a flamingó, vagy egy sima fácán kakas. Annyi szépséget helyezett körénk Isten! Vagy úgy is mondhatjuk, hogy annyi szépség közé helyezett minket. Az, hogy mi láthatjuk, hallhatjuk Isten teremtményeit, Isten teremtett világát, az maga egy csoda!
Igen, lehet, hogy bosszantóak tudnak lenni az állatkáink, mert előfordul, hogy hátráltatnak valamiben bennünket. De! A bosszankodás, zsörtölődés helyett adjunk hálát az Istennek, hogy tapasztalhatjuk a teremtett világot! :)

Erre a linkre kattintva pedig hallgathatunk mindenféle természet hangokat:  http://naturesoundsfor.me/ :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése