Pinterest

Pinterest

2012. jún. 5.

Süti

Azt hiszem, az már itt is világos, hogy nagyon szeretek sütni-főzni. Ám az is igaz, hogy nincs kézügyességem a szépen cicomázott süteményekhez, kidekorált ételekhez, így a "ronda és finom" címszavas gasztro-élmények jellemzők sokszor a konyhámban... Na jó, ez talán túlzás, mert azért guszta étkeket is tudok készíteni, de tény, hogy nem mindig sikerül olyan jól a látvány, mint az íz. Ilyen szempontból főleg a süteményekkel szoktam bajban lenni, és már szépen leszoktattam magam a krémes, szépséges édességek készítéséről, és nagyon beváltak nálam az úgynevezett "kevert" tésztájú sütemények. Egy ilyennek a receptjét osztom most meg Veletek. A Fodrász nénimtől kaptam, és nekünk nagyon bejött, nagyon érdekes, különleges ízvilága van.

Orosz almás kuglóf

Hozzávalók: 25 dkg Rama, 25 dkg kristálycukor, 4 egész tojás, 20 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 evőkanál fahéj (nekem ez picit sok volt, de a család többi tagjának, beleértve Szüleimet, Tesóimat, nem), fél csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg vagdalt dió (nekem darált volt itthon, az is jó), 50 dkg szeletelt alma (kis vékony szeletkékre vágtam), 4 evőkanál rum.

Elkészítés: Először az almát pucoljuk, szeleteljük, rummal összekeverjük, állni hagyjuk. A Rama-t a kristálycukorral, vaníliával habosra kavarjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztbe belekavarjuk a sütőport, fahéjat, kakaót, a vagdalt diót, és belekavarjuk a vajkrémbe. Végül beleforgatjuk az almát a rummal.
Kuglóf formába öntjük, lassú tűzön sütjük. Körtével is kiváló.

De mit tegyünk akkor, ha nincs kuglóf formánk, vagy éppen nem találjuk meg, mert valahol a kazánházban rejtőzködik, egy dobozban, mert olyan sűrűn használjuk...? A megoldás egyszerű! Megsüthetjük simán kipapírozott tepsiben is, a végén pedig lecsorgathatjuk egy kis csokimázzal... :) Ez utóbbi esetben az eredmény így fog kinézni:

Sütés előtt: 

Sütés és csorgatás után:


Most már mindenki számára érthető, amikor azt mondom, hogy nem szép... :) De nagyon finom!

1 megjegyzés: