Pinterest

Pinterest

2022. nov. 14.

Lelki ajándékaink

 

„Amilyen lelki ajándékot kaptatok, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai…” (1Péter 4,10)
 
Hívő életem egyik legmeghatározóbb eseménye azt hiszem, örökre a szívembe vésődött: egy idősek otthonában találkoztam egy 97 éves nénivel, aki teljesen elveszítette már a látását, a hallása is nagyon megromlott, gyakorlatilag mozdulni sem nagyon bírt már, de szellemileg korát meghazudtolóan friss volt, és elmondta nekem, hogy neki már beszűkültek a lehetőségei, de amit tud, azt megteszi, hogy Istenhez találjanak minél többen - imádkozik naponta több órát, és szépen, egyesével Isten elé viszi imáiban mindazokat, akiket ismer, akik közvetlen, vagy tágabb környezetében vannak.
Ennek az idős néninek olyannyira kevés - emberi szemmel nézve - élvezhető élménye maradt az életben. Mégis csodálatra méltó módon élte az életét, mert minden lehetőséget kihasznált arra, hogy szolgálja Istent.
Nem vagyunk egyformák. Nem azonosak, legtöbbször még csak nem is hasonlóak a körülményeink. Mégis mindannyian kaptunk Istentől ajándékokat, melyeket felhasználhatunk arra, hogy másokkal megismertessük Isten gondviselő kegyelmét.
Hogy élünk-e a lehetőségekkel? Ez már a mi szabad akaratunkra van bízva. De az bizonyos, hogy egykor mindannyian megállunk majd az égi ítélőszék előtt, és el kell számolnunk a ránk bízott kegyelmi ajándékokkal. Felismertük-e már a sajátunkat? Ha igen, elkezdtük-e már kamatoztatni a mindennapokban? Ne feledjük: döntésünk sokakra hatással lehet! 
 
 
*****
Imádság:
Mennyei Atyám! Hálás vagyok Neked, hogy megajándékoztál engem is. Olyan sok minden van, amit tudnék embertársaim javára használni. Kérlek, áldj meg az önzetlenség, az alázat, a mások felé fordulás ajándékával is, hogy a Te nagy neved dicsőségére tudjak élni embertársaim között! Fiadért, az Úr Jézus Krisztusért kérlek, hallgass meg! Ámen!
*****
A nap gondolata:
„A lelki ajándékokat Isten a Szentlélek által adja Krisztusban, egyháza építésére.”
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése