Pinterest

Pinterest

2013. febr. 15.

Isten szeretete

Ezen a héten Isten szeretetéről olvashattunk napról-napra a napi remény blogon, Rick Warren tolmácsolásában. Az összefoglaló:


 


"Legyen erőtök arra, hogy megértsétek, ahogy ezt Isten minden szolgájának meg kéne érteni, hogy milyen széles, hosszú, magas és mély az Ő szeretete. Ismerjétek meg Krisztusnak minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy teljességre jussatok. Így Isten mindent átfogó erejével válhatsz teljessé." (Efezus 3:18-19, LB fordítás)

Isten szeretete az egész világra kiterjed, ebbe mindenki beletartozik, akit teremtett: "Az ÚRnak minden útja igazságos, és minden tette szeretettel teli." (Zsoltárok 145:17, LB fordítás)
Isten soha nem teremtett olyan embert, akit nem szeret. Ő megteremtett téged és szeret téged - és Isten nem teremt hulladékot. Ő feltétel nélkül szeret. Nagyon, nagyon szeret téged.
Istennek mindenki fontos, Jézus életéből láthatjuk, hogy ő még az ellenszenvest is szereti és azt is, aki esetleg úgy érzi, hogy nem szeretetre méltó. Szeretnéd az önbecsülés titkát megtudni? Ez az: Ha magabiztosságot akarsz, akkor meg kell értened, hogy Istennek nagyon fontos vagy. Ha Isten szeret téged, akkor kit érdekel, hogy más mit gondol?
Mert Isten szeret, már nincs is értelme az értékedet bizonyítgatni. Nem kell bizonyos jellegű ruhákat viselni ahhoz, hogy rendben legyünk, nem kell egy bizonyos típusú autót vezetnünk, hogy a bizonytalan önképünket felértékeljük. Nincs már státusz szimbólumokra szükségünk.



"Tudom, hogy szereteted örökké tart, hűséged állandó, akár az ég." (Zsolt 89,2 TEV fordítás)

Az emberi szeretetnek határai vannak -elfogy és elapad.
Ezért Isten szeretetének kell benne lennie minden kapcsolatunkban, ha azt akarjuk, hogy azok tartósak legyenek. Isten szeretete sosem fogy el. Isten szeretete türelmes, kitartó és állhatatos.
Hát nem jó hír tudni, hogy Isten sosem mond le rólad? Nem számít, mit teszel, szeretete nem szűnik meg. Elég széles ahhoz, hogy mindenkit elérjen, és elég hosszú ahhoz, hogy örökké tartson.
Isten sosem fog jobban szeretni annál, mint ahogy most szeret. De kevésbé sem fog szeretni annál, mint ahogy most szeret.
Szeret a jó napjaidon, és szeret a rossz napjaidon. Szeretete nem függ a reakcióidtól. Isten a szeretet, és az ő szeretete ingyen jár. Nem lehet megszerezni, nem lehet kiérdemelni.
Fogadd el szeretetét és imádd őt, tudva, hogy szeretete elég hosszú ahhoz, hogy örökké tartson: "...hogy legyen erőtök megérteni, ahogy Isten népének kell, hogy milyen széles, milyen hosszú, milyen magas és milyen mély az Ő szeretete. Megtapasztalhatjátok Krisztus szeretetét, de az túl nagy ahhoz, hogy teljesen meg lehessen érteni." (Ef 3,18-19 NLT fordítás)










Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem démonok, sem  jelen, sem jövő, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmi egyéb a teremtett világban nem választhat el minket az Isten szeretetétől, ami Jézus Krisztusban, a mi Urunkban van.” (Róma 8,38-39, NIV fordítás)

Nem tudsz olyan helyre menni, ahol ne lenne veled Isten szeretete. Soha nem leszel elválasztva Isten szeretetétől.
Semmi – semmilyen körülmény, semmilyen helyzet – nem tud elválasztani téged Isten szeretetétől, mert az mindenhol jelen van: „sem magasság, sem mélység, sem semmi egyéb a teremtett világban nem választhat el minket az Isten szeretetétől, ami Jézus Krisztusban, a mi Urunkban van” (Róma 8,39, NIV fordítás)
Ha a magányosság ellenszerét keresed, akkor megtaláltad: soha nem leszel elválasztva Isten szeretetétől. Szeretteinket elveszítjük. Ha házas vagy, egyikőtök hamarabb fog meghalni, és a másik gyászolja majd.
De ha keresztény vagy, soha nem leszel magányos, mert megtapasztalhatod  Isten szeretetét. Nem vallásról beszélek. Én egy élő kapcsolatról beszélek Jézus Krisztussal. Az Ő szeretete örökké tart, és az Ő szeretete mindenhol ott van.



Az Úr lenyúlt felülről és megfogott engem, ő húzott ki engem a mély vizekből. (Zsoltár 18:17)

Vannak esetek, amikor mindannyian úgy gondoljuk, hogy végünk van, el fogunk teljesen süllyedni. Nem számít, milyen mély pontra kerültél, Isten szeretete mélyebb, mint a te problémád.
Corrie ten Boom és Betsy ten Boom keresztények voltak, akik Hollandiában éltek a második világháború idején. Zsidókat rejtegettek a saját otthonukban, hogy megvédjék őket a náciktól. Amikor mindez kiderült, nemcsak a zsidókat vitték el a koncentrációs táborba, hanem Corrie-t és Betsy-t is, és ott maradtak a háború végéig.
Miután egyik szörnyűséget a másik után látta, Corrie ezt mondta Betsy-nek: “Ez a hely a pokol legmélyebb része!” Betsy így válaszolt: "De nincs olyan mélysége  a pokolnak, amelynél Isten szeretete ne volna mélyebb."
Az utóbbi néhány hónapban talán reménytelen helyzetbe kerültél pénzügyileg, és ezt gondoltad: „Tönkre fogok menni”,  vagy talán érzelmileg érted el a mélypontot, esetleg a házasságod került válságba, vagy egészségügyi problémák miatt szenvedsz. Frusztrált vagy és csak arra tudsz gondolni, hogy a helyzeted egyre rosszabbá válik.
Hol van az Úr, mikor eljutsz a legmélyebb pontig? Ott van pontosan alattad. Ő "a menedéked, és az Ő örökkévaló karjai alattad vannak". (5Móz 33:27, NLT fordítás)
Vesd magad az Ő szeretettel teli karjaiba. Engedd, hogy elkapjon és támogasson, amikor nincs kihez fordulnod.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése