Pinterest

Pinterest

2016. febr. 16.

Receptajánló

Mikor máskor, ha nem böjt idején? :) De most jutottam oda, hogy megosszak itt két receptet, ami mostanában nagy sikert aratott nálunk. Mentségemre szolgáljon, hogy nem "habzsi-dőzsi" ételek. És mentségemre szolgáljon az, amiről múlt vasárnap prédikáltam. :)

Szóval, a receptek:

Az első egy fantasztikus pogácsa. Életem legjobban sikerült pogácsája. 2x sütöttem meg eddig, de mindkétszer tökéletes lett! Olyan, amire azt mondjuk: "ahogy a nagykönyvben meg van írva"! :)
Íme: http://rupanerkonyha.cafeblog.hu/2014/09/19/finom-vajas-pogacsa-bogresen/
Saját kiegészítés: a négy bögre liszt, 650 gramm lisztnek felel meg. Én mindkétszer teavajjal készítettem, és egész éjszakára betettem a hűtőbe. Fontos, hogy legalább fél órával a tervezett sütés előtt ki kell venni, mert nagyon megkeményedik, és kell egy kis ejtőzés neki a lisztezett deszkán, mire megadja magát a kezednek.


A másik pedig egy borzasztó egyszerű, de annál finomabb túrótorta.
Hozzávalók:
- 1 kg túró
- 10 dkg liszt
- 6 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1 tk sütőpor
- 1 ek citromlé
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A túrót jól áttörjük. Nagyon. (Én a robotgép keverőtáljába tettem, ott forgott, míg a többi hozzávalót összekészítettem.) A 6 tojás sárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot, margarint kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, citromlevet, citromhéjat, kézimixerrel jól elkeverjük. A 6 tojás fehérjét habnak felverjük, félretesszük. A túrót kanalanként hozzádolgozzuk a margarinos masszához. Ne sajnáljuk az időt tőle, megéri jól eldolgozni. A végén pár határozott mozdulattal hozzátesszük a fehérjehabot, ezzel lazítva a masszát.
Kivajazott kapcsos formába tesszük, 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, egy bő órán át sütjük, majd ha kész, nem vesszük ki! Nyitott sütőajtó mellett a sütőben hagyjuk kihűlni. A legpraktikusabb este megsütni, és reggelig ki tud szépen, háborítatlanul hűlni. Nem szárad ki.

Jó sütkérezést! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése