Pinterest

Pinterest

2012. júl. 7.

Menü ajánló

Kánikula van. Ezzel nem mondok újat... mindenki szenved tőle, kivéve talán azok, akik a nap jelentős részét vízben tudják tölteni. Ilyenkor nehezen tudja az ember rávenni magát arra, hogy nekiálljon több fogásos ebédeket főzőcskézni, hiszen igyekszünk hűvösben maradni, távol tartani magunkat mindenféle hőforrástól. Na ekkorra tökéletes az a menü, amit ma készítettem, illetve készítek ebédre:
Könnyű, nyári zöldségleves és fokhagymás csirkemellcsíkok, vegyes zöldségsalátával.

Leves:
Egy kis fej karfiolt, néhány répát, egy nagyobb fej vöröshagymát megtisztítok, felaprítok, egy erőleves kockával, borssal, pici sóval, petrezselyemzölddel, egy marék kicsi kockákra darabolt csirkemellel felteszem főni. Miután minden megpuhult, megkóstolom, ízlés szerint utánaízesítem. Ez a diétás verzió. Ha kicsit lazítunk, egy kis tejföllel vagy tejszínnel még fel lehet főzni, de anélkül is fincsi.

Második:
Csirkemellet megmosom, felkockázom, sózom, borsozom, összezúzott fokhagymával összeforgatom, lefedve a hűtőbe teszem addig, míg fel nem használom.
Majd felaprítok néhány répát, egy fél lila káposztát, hozzáadok egy fél csomag rukkolát, (de igazából majdnem mindegy, milyen zöldséget adok hozzá), leöntöm egy adag kefírres-ezerszigetes salátaöntettel, összekeverem és lefedve a hűtőbe teszem. Tálalás előtt még keverek rajta egyet.
A csirkét 15 perccel az ebéd előtt előveszem, egy evőkanál olajat öntök a serpenyőbe, ráborítom a csirkét, és fedő alatt párolom amíg teljesen megpuhul, majd fedő nélkül pirítom, míg a leve eltűnik.

Mindez nagyon rövid időt vesz igénybe, és egy nagyon egészséges, kiadós ebédet kapunk.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése