Pinterest

Pinterest

2011. okt. 5.

Mai menü

A mai menü: kukorica krémleves és rakott fasírt

Ma valami új finomsággal szerettem volna meglepni az én drága Férjecskémet, így alkottam.:)
Kukorica krémleves:
5 dkg vajon megpirítottam 2 evőkanálnyi lisztet, majd felöntöttem fél liter vízzel, hozzáadtam 2 doboz kukorica konzervet (levével együtt), beletettem 2 erőleves kockát, 1 evőkanál kristálycukrot, borsot, egy-egy csipet sót és őrölt köményt. Mindezt kb. 5-10 percig, olykor megkevergetve főztem, majd hozzáadtam még egy fél liter vizet, petrezselyemzöldet. Felforraltam, lekapcsoltam, fedőt rajtahagyva, 5 percig hagytam állni. Majd botmixerrel (mostanában nagyon bejön nekem ez a szitu) nagyjából összeturmixoltam, leves gyönggyel tálaltam, kétszer is szedett az én drága Uram J

Majd jött a második féle: rakott fasírt. Az alap recept megint nem tőlem származik, csak kicsit turbóztam rajta…
Fél kg darált húst bekavartam csipi-féle fasírtnak (zsömle helyett rizst szoktam beletenni, sokkal, de sokkal finomabb! + tettem bele egy kicsi vajat, kb. 5 dgk-t), jó fokhagymásan, paprikásan. 4 normál méretű krumplit megfőztem hajában, majd megpucoltam, felkarikáztam. 3 tojást megfőztem, megpucoltam, felkarikáztam. 1 nagy vöröshagymát felkarikáztam, megpároltam. Kis csinos jénai tál aljára terítettem a fél adag fasírthúst, rá a karikázott krumplit, enyhén megsóztam. Rá következett a hagyma, majd a tojás. Megint pici só, majd jött kb. 2dl tejföl, amit szépen elkentem rajta, s utána rásimítottam a maradék fasírthúst. Pici olajat öntöttem a tetejére, be a sütőbe. Kb. 45 perc alatt szépen megsült, és csodafincsi lett. :)

Mindezek után a Férjem közölte velem, hogy amikor ő elvett engem, akkor még nem gondolta, hogy én ennyire jól főzök, mert bár eddig is minden finom volt, de ahogy jönnek az új fogások, minden egyre finomabb :) Szóval garantált a siker ezzel a menüvel :)

S hogy ne feledjük el, hogy nem csak kenyérrel él az ember, desszertnek ajánlom azt az Igét, ami a napokban nagyon kedves a szívemnek:
„Testvéri szeretettel egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők legyetek!”
(Róma 12, 10)

Jó étvágyat! :)

4 megjegyzés:

  1. Csipi lelkész Tulipános ládája2011. október 6. 0:20

    Hát ez tényle fincsi és különleges mind a kettő.Alkalomadtán én is meg fogom csinálni.
    Én most kedvelem és ajánlom - ha nem ismered - a következőt
    Gombás zöldséges ragu / a hus lehet bármilyen /
    Végy 50 dkg csirke vagy pulyka mellet /vagy bármi sovány hust/ vagdald fel csikokra ,kevés zsiradékon párold félpuhára, majd tegyél közé sokféle zölséget/gomba,borsó,zöldbab,bébirépa,apró rózsáju karfiol,kukorica...stb majd párold tovább puhulásig.Picit fel is lehet piritani.Természetesen közben izlés szerznt sózni.Megszórom a kész ragut 2-3e.kanál liszttel,elkeverem és felöntöm fél liter tejszinnelHa nagyo sürü lenne lehet egy kis vizet is hozzá tenni.Végül izlés szerint/én jó sokat szoktam/őrölt bors tárkony és nem utólsó sorban citromlé és citromkarika a tetejére tálaláskor.Lehet hozzá köritésnek rizs vagy bármilyen tészta de annélkül is finom.A TÁNYÉRON MÉG MEG LEHET BOLONDITANI EGY KIS JÓ KRÉMES TEJFÖLLEL/A Zoot a legjobb/

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen, ki fogom próbálni :) De ki vagy? A fejléc szerint én írtam ezt a bejegyzést... de magammal csak nem kommunikálok... :)

    VálaszTörlés
  3. Jól hangzik a szellemi és a lelki táplálék is. :)

    VálaszTörlés