Pinterest

Pinterest

2010. nov. 9.

Közeleg...

          Megállíthatatlanul, feltartóztathatatlanul közeleg a Karácsony. Nem tudom, ki hogy van vele, én már nagyon várom. Bár én egész évben várom... Valami olyan varázsa van ennek az ünnepnek, ami magával ragadja az embert.
          Szombaton bementünk egy bevásárló központba. Hegyekben állt már a karácsonyfa dísz, a műfenyő, a Mikulás figurák és a karácsonyi ajándéknak kínált ezer és ezer lom... Személy szerint engem ez jó érzéssel tölt el, hiszen ilyenkor beindul a fantáziám, és máris a lelki szemeim előtt lebeg az otthonom, ahogyan karácsonyi dekorációban pompázik. Megvannak az illatok, a fények, az ízek, amik egyből beugranak, ha december 24-ére gondolunk. Ugyanakkor elszomorító az a tudat, hogy sokaknak csak erről szól az ünnep. Nincs mögötte tartalom, "csak" annyi, hogy ilyenkor összejön a család, és eszünk egy jót, és megajándékozzuk egymást méregdrága dolgokkal, amikre talán vágyunk, talán nem. Ha azt mondom, hogy a mi családunkban nem az ajándék árán, nagyságán van a hangsúly, néhányan csodálkozva néznek rám. Nem. Nálunk a hangsúly azon van, hogy megünnepeljük a Karácsonyt, megünnepeljük Jézus Krisztus születésnapját, és megünnepeljük azt, hogy vagyunk egymásnak. És mindezt kevésbé drága, kevésbé nagy ajándékokkal is meg tudjuk tenni :)
          Mióta nem a családommal élek, Karácsony második napján gyűlünk össze nálam. És már most keresgélem a recepteket, hogy mi lenne a megfelelő étek, amivel kedveskedhetek a szeretteimnek. Idén eggyel többen üljük körbe az asztalt, hiszen a vőlegényem is velünk lesz :) És ha arra gondolok, hogy békében, szeretetben tölthetjük majd el azt a néhány mozgalmas, de csodás napot, már most repes a szívem :)
Szentimre pedig egy csodás hely :) Egy hely, ahol az emberek örömmel jönnek Szentestén a templomba, várva a gyermekek műsorát. Várva azt, hogy Istenünk Szentlelke beragyogja az ünneplést. Ahogy az egyik anyuka mondta tavaly: "Nekünk így ünnep az ünnep! Az Istentisztelettel együtt!"
          Már most kívánok mindenkinek áldott készülődést, civódásmentes Karácsonyt, békés, boldog családi együttléteket! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése